Koszyk jest pusty.

przykładowe menu

Dieta dla Diabetyka

Dzień I

ŚNIADANIE – Wytrawny bezglutenowy naleśnik na mące bambusowej ze szpinakiem, oryginalnym greckim serem feta i suszonymi pomidorami

DRUGIE ŚNIADANIE – Chia Pudding na wegańskim jogurcie kokosowym z niebieską spiruliną, słodzony erytrytolem, ze świeżymi truskawkami, jeżynami i chipsami kokosowymi

OBIAD – Wege balls podane z puree szpinakowo-ziemniaczanym, podane ze szparagami, różowym kalafiorem i sałatą rzymską + sos cezar

PODWIECZOREK – Green Goddess Smoothie z matcha na mleku migdałowym

KOLACJA – Pełnoziarniste kanapki z pieczonym łososiem, „masełkiem” makowym, kolorowymi pomidorkami cherry i koperkiem + kremowy dip cytrynowy

dzień II

ŚNIADANIE – Mix kolorowych hummusów /wieloziarniste mini bułeczki /mix młodych liści z orzechami pekan, pomidorkami cherry, owocem granatu i sezamem

DRUGIE ŚNIADANIE – Hiszpańska sałatka z chorizo, suszonymi pomidorami i kolorową papryką 
+ dip musztardowy

OBIAD – Tsukune z kurczaka, podane z czerwonym ryżem, groszkiem cukrowym i warzywami orientalnymi

PODWIECZOREK – Bezglutenowe keto ciasto z borówką premium, na mące kokosowej

KOLACJA – Bezglutenowy gofr owsiany z mixem serów: serem cheddar, mimolette i holenderskim serem z pesto bazyliowym /kolorowe pomidorki cherry /sos z orzechów nerkowca

 

Dzień III

ŚNIADANIE – Bezglutenowy keto gofr BEZ CUKRU, z kremowym serkiem jagodowym, słodzonym erytrytolem, ze świeżymi truskawkami, miętą, kokosem i orzechami macadamia

DRUGIE ŚNIADANIE – Serek typu grani z duetem pesto: rosso i genovese /mini pumpernikiel

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetti z karczochami, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

PODWIECZOREK – Wegański deser matcha z wegańską kokosową „bitą śmietaną”, orzechami pekan, kokosem i białą „czekoladą”

KOLACJA – Sałatka Cezar z kurczakiem /pełnoziarniste grzanki